Mindfulness-ohjaajakoulutus Asahi Nordic –
Tietoisuus arjessa & läsnäolo liikkeessä

Syksyllä 2024 starttaa ensimmäistä kertaa uusi Asahi Nordicin Mindfulness-ohjaajakoulutus Helsingissä. Kahdeksan kuukauden pituisessa monipuolisessa ja käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään syvällisesti tietoiseen läsnäoloon. Mindfulness-taitojen lisäksi koulutuksessa paneudutaan uuden Asahi Flow liikesarjan harjoitteluun.
 Asahi Flow on liikemeditaatiota. 

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat syventää ymmärrystään ja osaamistaan mindfulness-taidoissa, oppia mindfulness-ohjaajan tarvitsemat tietoisen läsnäolon perusteet ja käytännöt sekä saada valmiudet mindfulness-harjoitusten ohjaamiseen ryhmille.

Koulutus sopii myös henkilöille, jotka haluavat rakentaa itselleen rutiinit säännölliseen hyvinvointia edistävään mindfulness-harjoitteluun ja haluavat ottaa käyttöön ne monet mindfulness-harjoittelun mukanaan tuomat hyödyt, jotka rakentavat tasapainoisempaa arkea ja lisäävät hyvinvointia.
 

Mindfulness-ohjaajakoulutus on erinomainen lisäapu Asahi-ohjaajille, joille se mahdollistaa entistä monipuolisempien harjoitusten, viikkotuntien ja teemapäivien toteuttamisen osana omaa palvelutarjontaa.

Asahi Nordicin Mindfulness -koulutus antaa sinulle mahdollisuuden pitää mindfulness-harjoituksia sekä mindfulness-kursseja. Kurssien ja harjoitusten sisältöön kuuluu myös Asahi Flow -sarja.

Mindfulness tuo toimivuutta arkeen

Mindfulness-taidot, eli tietoisen hyväksyvän läsnäolon taidot, auttavat meitä tutustumaan omaan mieleemme ja antavat meille eväitä toimivampaan arkeen. Näiden taitojen avulla meidän on helpompi selvitä elämän jatkuvissa muutoksissa ja haasteissakin. Lisäksi opimme arvostamaan sitä mitä meillä on tässä ja nyt sekä pystymme paremmin tunnistamaan omat rajamme ja optimoimaan palautumistamme, jaksamistamme ja ajankäyttöämme.

Suomalainen Asahi korjaa kehoa ja rauhoittaa mieltä

Asahi on kaikille sopivaa suomalaista matalan kynnyksen terveysliikuntaa. Se on rauhallista ja lempeää liikuntaa, joka lisää notkeutta, tasapainoa ja keskittymiskykyä. Liikkeet tehdään seisten ja harjoitukseen et tarvitse mitään erityisvarusteita – vapaan liikkumisen mahdollistava vaatetus riittää. Kaikenikäisten ja -kuntoisten on helppo aloittaa asahin harjoittelu. Asahi-terveysliikunta on yksinkertaista, mutta kuitenkin kokonaisvaltaista ja tehokasta. Asahin harrastajia löytyy lähes kaikkialta Suomesta. Jos et ole aiemmin kuullut asahista, tutustu toimintaamme www.asahinordic.com.

Koulutukseen sisältyy Asahi Flow
liikemeditaatiosarja

Asahi Flow on asahin kolmen perussarjan pohjalta muodostettu yhtenäinen liikeharjoitus, joka suoritustavaltaan muistuttaa hieman tai chitä. Liikkeet tehdään virtaavana kokonaisuutena eräänlaisena liikemeditaationa.

Sarja tarjoaa lisähaastetta asahista jo kokemusta omaaville, mutta myös ensikertalaiset pääsevät sen avulla pehmeästi mukaan asahin maailmaan. Flow-sarjan opittuaan asahin perustason harjoitukset avautuvat uudesta näkökulmasta ja ne muodostavat flow-sarjan kanssa yhtenäisen kokonaisuuden, josta löytyy liikunnan iloa vuosiksi eteenpäin.

Flow-sarja ei sisällä fyysisesti suurta voimaa tai notkeutta vaativia liikkeitä, joten kaikki harrastajat pysyvät hyvin vauhdissa mukana.

Asahi Flow & Mindfulness yhdistää liikkeen ja tietoisuustaidot

Flow-sarja liittyy kiinteästi Asahi Nordicin Mindfulness-ohjaajakoulutukseen ja opettaa tietoisuustaitojen sisäistämisen liikkeen yhteydessä. Siten tietoisuustaitoja tulee opeteltua teorian ja siihen liittyvien harjoitustehtävien, aistihavainnoinnin, paikallaan tapahtuvan meditoinnin ja liikkeen välityksellä. Asahi – Mindfulness onkin oma rekisteröity tavaramerkkinsä ja tässä muodossa tietoisuustaitoja opetetaan vain Asahi Nordic – koulutusohjelman puitteissa. Oman säväyksensä koulutukseen tuo Asahi Nordicin lääkäriasiantuntijan luento aivojen toiminnasta tietoisuusharjoittelun yhteydessä ja mielentilan vaikutuksesta ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa on jokaiselle lähipäivälle eri teema mindfulnessin eri osa-alueisiin liittyen. Koulutuspäivien teemoina ovat mm:

 • Mindfulnessin perusteet
 • Tietoisuus arjessa
 • Mindfulness ja asenteet
 • Aivojen toiminta
 • Ihmissuhteet ja tunteet 
 • Vuorovaikutus ja hengitys 

Asahi Flown harjoittelu sisältyy kaikkiin koulutuspäiviin. Lähipäivien aikana tehdään erilaisia mindfulness-harjoitteita ja omia ohjausharjoituksia on paljon. Lisäksi tehdään lopputyönä aiheeseen liittyvä kirja-arviointi ja sen esittely. Koulutus on käytännönläheinen ja tarjoaa runsaasti työkaluja tietoisemman arjen hyvinvointiin.

Ryhmän koko max 12 henkilöä.

Koulutuspaikka on Helsingin keskustassa, Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, 00100 Helsinki
Kampista vain 15 min kävelymatka sekä busseja ja raitiovaunuja tulee aivan viereen.
Parkkipaikkoja lähistöltä löytyy yleensä hyvin.

Lisätiedustelut maarit@asahinordicinstitute.com, puh. 040 747 5342

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Koulutuksen aikataulu

Koulutuspäivät, lauantaisin klo 10–17

Lähipäivien tuntimäärä 63 h, lisäksi webinaareja etänä 10 h, Asahi Flow -harjoituksia 27 h. Koulutuksen kokonaistuntimäärä 100 h. Koulutuksessa opiskelun tukena käytössä työkirja sekä Zenler-oppimisalusta.

 • 21.09.2024
 • 19.10.2024
 • 9.11.2024
 • 14.12.2024
 • 18.1.2025
 • 15.2.2025
 • 15.3.2025
 • 12.4.2025
 • 13.4.2025 kurssin päätös

Maarit Lintukorpi, kurssin pääkouluttaja

Asahi Nordic -pääkouluttaja, mindfulness-kouluttaja
maarit@asahinordicinstitute.com, puh 040 747 5342

Maarit on harjoittanut säännöllisesti mindfulnessia 12 vuotta. Hän on käynyt useita mindfulnesskursseja sekä suorittanut mindfulness-ohjaajakoulutuksen Mindfulness Työssä-akatemiassa, Inspiral Coaching, Taina Siukolan opissa. Maarit on käynyt ammatillisen elämäntaidonvalmentajakoulutuksen, MB Master Coach sekä useita valmennukseen ja vuorovaikutukseen liittyviä koulutuksia. Tällä hetkellä hän opiskelee hengitysvalmentajaksi (valmistuu elokuussa 2024).
Maarit on yrittäjänä työyhteisössään käyttänyt mindfulnesstekniikoita hyvällä menestyksellä. Hän on myös Esiintymisen Kielen valmentaja sekä Asahi Nordicin pääkouluttaja.

Ilpo Jalamo

Asahi Nordic -pääkouluttaja

Ilpo Jalamo on ollut asahin kehityksessä mukana sen alkuajoista lähtien. Hän on myös Asahi Nordic ry:n perustajajäsen ja hän toimi yhdistyksen puheenjohtajana sen alkuvuosina. Asahin ohella hänellä on takanaan yli 40-vuotta kestänyt ura arvostettuna karaten ja tai chin ammattivalmentajana. Valmennustyön ohella Ilpo on ollut mukana useassa kirjaprojektissa muun muassa Asahi – Terveysliikunnan opas harrastajille kirjoittamisessa. Mindfulness kurssilla Ilpo keskittyy flow-sarjan opetukseen ja varmistaa, että asahin perusliikkeet ja lajin periaatteet tulevat mahdollisimman hyvin sisäistetyksi.

Erikoislääkäri Yrjö Mähönen

sisätaudit ja geriatria
pääkouluttaja

Sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähönen on yksi asahin kehittäjistä. Asahi-Ykä on kehittänyt asahin lääketieteellisen osan, johon asahi perustuu.
Ykä on harrastanut karatea jo vuodesta 1967 lähtien. Sitä kautta hän on perehtynyt tietoisuustaitojen harjoittamiseen.
Yrjö Mähönen luennoi koulutuksessa tietoisuustaitojen harjoittamisen vaikutuksista aivofysiologiassa.

Pekka Penttilä

Hengitysvalmentaja

Pekka Penttilä omaa yli 40-vuoden kokemuksen työskentelystä sinivilkkuviranomaisena, sekä lähes 30-vuoden kokemuksen johtotehtävistä. Operatiivisen johtamisen kouluttamisesta kokemusta on 90-luvulta asti. Pekka on suorittanut Asahi B-, Mindfulness(CMW)ohjaaja koulutukset. Hengitykseen hän on tutustunut suorittamalla Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena, sekä Breath Coach Training -koulutukset. Viimeiset viisi vuotta hän on ohjannut terveysliikuntaa, tietoisuustaito- ja hengitysharjoituksia, sekä erilaisiin tilanteisiin valmistautumista, sekä niistä palautumista. Pekka opettaa luonnollista hengitystä ja sen soveltamista erilaisiin elämäntilanteisiin.

Koulutuksen hinta ja lisätiedot

Koulutuksen hinta on 2390 € (sis. alv 24 % ). 
Varausmaksu 500€ ilmoittautumisen yhteydessä. 

Hinta sisältää: 9 lähipäivää, 10 webinaaria, harjoitusmateriaalia itsenäiseen harjoitteluun (kirjallinen materiaali, äänitteet, videot), työkirja ja oppimismateriaalit zenler-alustalla.  Huom! Jos ilmoittaudut 31.7.2024 mennessä, olet oikeutettu ”Early Bird ” alennukseen -150€, jolloin kurssin hinta on 2240 € (sis. alv 24 %) 
Kurssin voi maksaa myös erissä.

Lisätiedot maarit@asahinordicinstitute.com, puh 040 747 5342

ENNAKKOVARAUSMAKSU

500 €

Hyödynnä alennuksemme!

Huom! Jos ilmoittaudut 31.7.2024 mennessä, olet oikeutettu ”Early Bird ” alennukseen -150€. Alennus vähennetään laskun loppusummasta ennakkomaksun jälkeen.

MAKSA KERRALLA KOKO KOULUTUS

2390 €

Hyödynnä alennuksemme!

Huom! Jos ilmoittaudut 31.7.2024 mennessä, olet oikeutettu ”Early Bird ” alennukseen -150€, jolloin kurssin hinta on 2240 € (sis. alv 24 %) KÄYTÄ ALENNUSKOODIA: EARLYBIRD